06 - 48 58 94 54

Kangoeroe Woningen

Om maar met de deur in huis te vallen en de vraag “wat is een kangoeroewoning?” meteen te beantwoorden: de kangoeroewoning is een trend die is overgewaaid uit Scandinavië. Hierin gaat het om twee woningen die met elkaar worden verbonden door bijvoorbeeld een tussendeur. Specifieke eigenschappen verschillen van woning tot woning, maar over het algemeen wordt kangoeroe wonen alleen in specifieke gevallen aangeraden. Wanneer de behoefte aan zorg zo groot is dat een mantelzorger als buurman of –vrouw goed klinkt is het misschien tijd om een kangoeroe woning te overwegen. De zorgbehoevende komt dan in de buidelwoning te wonen en heeft te allen tijde toegang tot de zorg die ze nodig hebben op de oude dag.

Wat kan u allemaal regelen voor Kangoeroe Woningen?

Het ombouwen van twee huizen tot een kangoeroehuis is een intensief proces. Soms is het ook mogelijk om een grote aanbouw aan een bestaand huis te bouwen. De beste aanpak om uw woning om te bouwen naar een kangoeroewoning zal sterk van uw huidige woonsituatie afhangen. Voor deskundig advies is het verstandig contact op te nemen met een organisatie die zich in dit soort bouw specialiseert. Op seniorenwonen.nl kunt u met ons een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. We kijken dan grondig naar de mogelijkheden voor kangoeroe wonen en geven u onze suggesties op basis van dit inzicht.

Omdat een kangoeroewoning een grote investering is kunnen er subsidies worden aangevraagd. Dit proces verschilt per gemeente wij adviseren u om te rade te gaan bij het gemeenteloket. Welke aanpak u ook kiest, dit zal geen makkelijke taak zijn. Vaak kan u geld krijgen via de WMO in het kader zelfstandigheid. U hoeft dankzij deze investering de komende jaren immers niet verzorgd te worden door de gemeente. Afhankelijk van de situatie kan ook gekozen worden voor een WMO unit (mantelzorg woning). Dit is een kleine extra ruimte die in de tuin geplaatst kan worden. Op het moment zijn deze erg in trek door hun vergunningsvrije staat. Dit is geschikter voor gezinnen die wat krapper bij kas zitten of als tijdelijke oplossing. Op hoge leeftijd is een kangoeroehuis waarschijnlijk toch een verstandiger optie.

Seniorenwonen.nl, ideaal voor het opzetten van een kangoeroewoning

U vindt op onze website alles wat u nodig heeft om te beginnen met kangoeroe wonen. Van een kangoeroewoning architect tot een uitgebreid team van specialisten. Wij passen uw huis aan zodat u er nog jaren langer kan blijven wonen. Niet alleen door het direct te verbinden met uw mantelzorger, maar ook met slimme aanpassingen in onder meer de badkamer, toilet en andere woonruimten. Wij helpen u rustig van uw oude dag te genieten met een huis afgestemd op uw leeftijd. Neem binnenkort contact op met seniorenwonen.nl en leer hier op welke manieren wij uw huis onder handen kunnen nemen voor een ontspannen oude dag.

Seniorenwonen.nl

Seniorenwonen.nl is er om senioren zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen op een zo comfortabele mogelijke manier.
Dit wordt gerealiseerd door u een veilig en comfortabel gevoel te geven door middel van onze diensten en producten.Contact Informatie

Nobelhof 3, 1834VA Sint Pancras

+31 (0)72 - 58 25 684

info@seniorenwonen.nl


© 2019 Seniorenwonen.nl | alle rechten voorbehouden